Denne femteutgaven inneholder den basiskunnskapen sykepleiere trenger
for å ivareta pasientens grunnleggende behov for ernæring, både
innenfor forebyggende og helsefremmende arbeid og som en del av
pasientens behandling. Mat og drikke er en stor del av livet for mange
mennesker, og ernæring er en sentral faktor i helsefremmende arbeid
og i forebygging og behandling av en rekke sykdommer. Et sunt og
variert kosthold bidrar til at vi holder oss friske, og ved visse
sykdommer kan et tilpasset kosthold være den eneste behandlingen som
trengs. Andre ganger kan tilstrekkelig og riktig sammensatt ernæring
være avgjørende for at en pasient skal tåle den medisinske
behandlingen og bli friskere. I enkelte tilfeller kan
ernæringsbehandling også ha direkte betydning for pasientens
overlevelse. Sykepleiere spiller dermed en svært viktig rolle i
arbeidet med å kartlegge ernæringsstatusen og optimalisere
kostholdet til hver enkelt pasient. Boken er oppdatert med ny kunnskap
innenfor generell og klinisk ernæring. Den er fortsatt en praktisk
rettet bruksbok, egnet både for bachelorstudenter i sykepleie og for
sykepleiere i klinisk praksis.
Les mer
Produktdetaljer
ISBN
9788205566002
Publisert
2021
Utgave
5. utgave
Utgiver
Vendor
Gyldendal akademisk
Språk
Product language
Norsk
Format
Product format
Digital bok
Forfatter