«Asdal og Reinertsens bok er befriende konkret og tilbyr en rekke håndfaste verktøy. Heller enn å skape et sted der de selv kan teoretisere rundt sin metode og historiske utviklinger, har de skapt en redskapsbod som leseren kan besøke både før og underveis i egne undersøkelser. Forfatterne skriver klart og lettfattelig, og som håndbok er den meget vellykket.»
- Jon Carlstedt Tønnessen, Fortid
«Boka er praksisnær, teksten er lettlesen, og statsbudsjettet vert nytta for å konkretisere dokument. Kvart kapittel vert avslutta med ei oppsummering og refleksjonsoppgåver, som gjerne kan nyttast i kollokviegrupper eller som grunnlag for drøfting i klasserommet. Boka vil òg vere nyttig for tilsette ved høgskular og universitetet som rettleiar studentar med masteroppgåver.»
- Kirsten Flaten, Bedre Skole 4/2021
«Til slutt vil jeg takke Asdal og Reinertsen for å sette dokumentanalyse på agendaen. Boken utstyrer ikke bare leseren med et metodisk rammeverk, den aktualiserer også dokumentanalyse, og fremhever potensialet som ligger i å bruke dokumenter som primærdata i samfunnsvitenskapelig forskning. [...] Denne boken har gitt meg et nytt syn på mulighetene som ligger i dokumenter og dokumentanalyse, og jeg tror den kan ha samme effekt på andre studenter og forskerspirer.»
- Marte Frøyhaug, Norsk sosiologisk tidsskrift 2/2021
«Tørre, støvete, kjedelige, unødvendige? Nei, snarere mangfoldige og uunnværlige, og ikke minst – vesentlige kilder til ny innsikt.»
- Trine Nickelsen, Apollon
«Asdal og Reinertsens bok er frisk, frimodig og i høy grad relevant for samfunnsforskere med interesse for samfunnsvirksomhet som tekstmaskineri. Hvordan gjøre dokumentanalyse er et overflødighetshorn av forslag til å bruke dokumenter som empiri. Boken gir en forbilledlig innføring i bruk av digitale tekstarkiver og går uredd inn i de muligheter teknologi gir for å gripe og analysere større tekstmengder.»
- Øivind Bratberg, Tidsskrift for samfunnsforskning 2/2021