Vidunderlig vindu til verden utenfor. Denne skal dere lese, folkens.
- Tarald Aano, Stavanger Aftenblad
Abdulrazak Gurnah skriver vakkert og innsiktsfullt om tre generasjoner under og etter kolonitiden i Øst-Afrika.
- Tom Egil Hverven, Klassekampen
Dette er en imponerende og dypt alvorlig bok, en forsiktig og til tider inderlig utforskning av hvordan minner uunngåelig oppmuntrer og skuffer oss.
- Sunday Times,
Svik byr på mange gleder.
- Independent,
En fengslende roman om overgivelse og tap … Gurnah skriver vakkert, med den tilfredsstillende selvsikkerheten til en som vet hvordan man skal oppnå ønsket effekt uten unødig oppstyr, men med absolutt presisjon.
- Daily Telegraph,
Som en tryllekunstner henleder han den litterære oppmerksomheten i ulike retninger, og brått har han med full snurp viklet sammen et tett narrativt nett av forbindelser og relasjoner rundt leseren.
- Tonje Vold, Morgenbladet
Vakrere enn noe annet jeg har lest … Gurnahs portrett er verket til en mester.
- The Guardian,
Med sin detaljrikdom og skarpe observasjoner utforsker denne romanen på rørende vis hvordan fravær kan fortære karakterene innenfra.
- Sunday Telegraph,
I 1899, i en landsby på Afrikas østkyst, er Hassanali på vei til moskeen for å gjøre alt klart til morgenbønnen. Men før han kommer så langt, ramler en engelskmann inn fra en sidegate og kollapser ved føttene hans. Hassanali får med seg mannen hjem, der han langsomt friskner til. Mannen viser seg å være Martin Pearce, forfatter, eventyrer og litt av en orientalist. Han forelsker seg i den vakre søsteren til Hassanali, Rehana, som har pleiet ham mens han lå syk.
Femti år senere, rett før løsrivelsen fra det britiske imperiet, er det Amin som forelsker seg i Jamila, barnebarnet til Martin og Rehana. Gjennom fortellingen om to forbudte kjærlighetsforhold fra to tidsepoker utforsker Abdulrazak Gurnah de personlige og politiske konsekvensene av kolonialismen, kjærlighetens omskiftninger og fortellingens kraft.