«Livet til Stoner kryper under huden på deg og får deg til å betrakte deg selv og ditt eget liv. Dette er en bok som fortjener å bli lest.»
- Jon Åge Fiskum, Trønder-Avisa
«Det er en svært vakker bok om et trist, men likevel vakkert liv.»
- Atle Nilesen, Bok365.no
«Willams roman fortjener alle superlativene den har fått, og klarer å skildre en manns liv og tidsepoke på en så treffende måte at setninger må leses igjen og igjen. Romanen er en ærlig, rå og klok beskrivelse av et livsløp, av å være et menneske, hvordan det er å leve, av valg som er riktige eller gale, og følgene av valgene vi tar. Dette er en bok det er umulig å være likegyldig til. Den er vond. Og oppstemt. Det er tidløst og universelt, og det handler om deg.»
- Anette Os, Fædrelandsvennen
«For en bok! John Williams glemte perle fra 1965, Stoner, er i all sin stillferdige langsomhet et mektig epos om et liv. (...) Et lavmælt mesterverk.»
- Tom Egeland, VG
«Stoner er en svæt god roman, i mine øyne også en stor en, om en mann og et liv i en brytningstid. Føste del av boka er klassisk dannelsesroman om en ung, fattig småbondesønn fra Missouri og hans vei fra hardt gårdsarbeid til universitet og litteratur. Andre del av boka er en av de beste universitetsromanene som er skrevet, om en lovende ung forskers vekst og fall.(...) Som romanfigur er Stoner uforglemmelig.»
- Terje Eidsvåg, Adresseavisen
«Det er ikke hovedsakelig på setningsnivå romanen imponerer, men i den panoramiske utsikten som tegner seg over «opphopningen av år» og «akkumulerte tilfeldigheter og omstendigheter». 65 år blir synliggjort med smått og stort. Er utholdenheten og den krummede nakken en nødvendighet, eller er det uanstendig bruk av livets potensial? Eller som Stoner selv spør seg mot slutten: «Hva forventet du?»
- Elin Kittelsen, Klassekampen