Den tredje boken i Roy Jacobsens romaner om Ingrid Barrøy er en vakker, poetisk og tidvis brutal historie. [... ] Hele den lille store romanen er en sitrende skildring av livet etter krigen, livet etter katastrofen, livet etter kjærligheten. [... ] Les den selv, denne usedvanlige vakre vandringen fra hav til skog og innland og tilbake, blant mennesker med ytre og indre arr, i en fredens krig.
- Guri Hjeltnes, VG
Rigels øyne» har noe «duunsk» over seg - med den forskjellen at Jacobsen denne gang skildrer innlandsfolket og deres historie, mens Duun i sine hovedverk hadde fokus på livet ved sjøen. « Rigels øyne» vil bli stående som et vitnesbyrd over hvordan mange namdalinger vurderte sin innsats under krigen, ett år etter at de feiret freden.
- Eivind Kvam, Namdalsavisa
Roy Jacobsen tar utgangspunkt i faktiske, kjente hendelser, for så å utvide horisonten steg for steg, til sannheter om menneskets grunn-vilkår, dets dødelighet og sårbarhet, blir stående igjen...
- Tom Egil Hverven, Klassekampen
[...] når jeg lukker boka, tenker jeg som jeg alltid gjør med Jacobsen: Jøss, så god han er
- Cathrine Krøger, Dagbladet
"Det er driv over Jacobsens særs lesarvenlege framstilling." " Rigels øyne er den beste boka så langt om Barrøyfolket."
- Ole Karlsen, Dag og Tid
I en bokflora med mange observasjoner og få åpenbaringer tilbyr Roy Jacobsen noe annet, noe som føles viktig og nytt
- Bjørn Gabrielsen, Dagens næringsliv
Jacobsens bilder av et samfunn i rask utvikling er like skarpe og fintegnede som hans glimt av natur, skog, fuglesang og fraværet av hav - i det som også blir en Ingrids Barrøys forunderlige reise. [...] denne boken er et høydepunkt
- Leif Ekle, Nrk.no
en intens og skarp fortelling om det norske fredsåret 1946, sett gjennom øynene til en ung kvinne på reise for å finne sin russiske kjæreste. [...] Med åpningsromanen "De usynlige" og høstens roman "Rigels øyne" er fortellingen om Barrøy nå blitt en trilogi, en bevegende norsk beretning om utfordrende livsvilkår og mye livsmot. [...] en svært stram og velkomponert roman"
- Turid Larsen, Dagsavisen