«Østerrikske Daniel Glattnauer har begått en turbovariant av romantikkens brevromaner med denne lette og gode historien om to mennesker som treffes ved en e-post-tilfeldighet (...) Er det lettere å betro seg til mennesker uten ansikt enn de vi omgås i levende live? Et «tidsdokument» for lesere i alle aldere.»
VG
«(Boken) består kun av e-post mellom to mennesker, men er likevel en av de vakreste og mest lidenskapelige kjærlighetsromanene jeg har lest på lenge (...) Det har vært skrevet e-post-romaner tidligere. Det vil naturlig nok komme langt flere. Men det skal mye til for å toppe denne. (...) Oversetteren Erik Krogstad briljerer i stilskift; humor, sarkasmer, lengsler, fortvilelse. Boka har en sjeldent elegant avslutning.»
Dagbladet
«Morsom og vemodig bok om kjærlighet i en digital tid ... Glattauers tekst er uten tvil en page-turner, den er både vittig, morsom og trist. Og fordi det hele er fremført i et overbevisende språk følger vi godtroende med på deres opp- og nedturer. Det mest oppsiktsvekkende med Glattauers roman er imidlertid ikke Emmi og Leos kjærlighetshistorie, men at forfatteren faktisk klarer å skape troverdige og dype romankarakterer utelukkende gjennom kortfattet e-post kommunikasjon.»
Stavanger Aftenblad
«Daniel Glattauer har med e-postromanen «Mot Nordavinden» skrevet et lite stykke klok, vakker og moderne kjærlighetshistorie som du bare ikke klarer å legge fra deg.»
Moss Avis
«En overraskende fascinerende bok - ærlig talt høres ikke 200 sider e-postkorrespondanse særlig spennende ut, men den tiltakende intensiteten mellom Emmi og Leo er fengslende! Mot nordavinden er en søt og sår historie.»
Oppland Arbeiderblad
«Denne kloke og vakre kjærlighetshistorien kan trygt anbefales (...) Man humrer over det velformulerte språket og over den spesielle kjærlighetshistorien (...) Det er ikke formen, men innholdet, ordene og det man kan lese mellom linjene som fenger (...) «Mot nordavinden» gir et sug så sterkt at man leser boken fort ferdig. Denne historien og formen er så velskrevet og morsom at den burde gå hjem i de fleste aldersgrupper.»
Telemarksavisa