Samfunnsøkonom og høyskolelektor Sjølie er ikke klimaskeptiker, men katastrofeskeptiker. Han understreker at klimaendringene er «virkelige, menneskeskapte og problematiske», men dokumenterer i boken at mye av det vi får høre – i pressen og politikken – er «grove overdrivelser og usannheter». Hva? Tror han ikke på FNs klimapanel? Jovisst. Men han nøyer seg ikke med generalsekretær Guterres’ tordentaler om «helvetes porter», «kollektivt selvmord» eller «russisk rulett med planeten vår». Han har lest i rapportene og finner ingen varsler om dommedag, selv ikke ved oppvarming godt over målene i Parisavtalen.
- Kjetil Rolness, Aftenposten
Sjølie mener altså at tilgangen til energi er en viktig driver for økonomisk vekst, samtidig som klimagassutslipp er en del av regnestykket og trekker BNP og velferden ned. Sjølies poeng er at den første effekten er langt sterkere. Han gjør denne avveiningen for samtlige av FNs 17 bærekraftsmål, gjennom et eget kapittel på 36 sider. For de aller fleste av disse målene er effekten av billig energi, historisk sett fossil energi, positiv.
- Jan Arild Snoen, Minerva
Sjølie skriver et saklig og lettflytende norsk. Han har et klart budskap, men drøfter motforestillinger. Fakta gjengis med imponerende detaljkunnskap. I et eller annet kommentarfelt så jeg noen hevde at Sjølie burde uttale seg med større bokstaver. For min del trives jeg med grundighet og innestemme.
- Kjell Erik Lommerud, Samfunnsøkonomen
Det er all grunn til å tro at menneskelig fremskritt på mange områder vil gjøre fremtiden til et bedre sted enn i dag. For Sjølie blir dermed verden ikke bare villere, varmere og våtere, men også vakrere.
- Eivind Thomassen, Morgenbladet