Vi lever i en kultur med stor interesse for mat og drikke. Aviser og sosiale medier bugner over av restauranttips, vinanmeldelser og oppskrifter. Samtidig har noe hendt: Kelneren har mistet status og lønn. Og hva skjedde med yrkesstoltheten i serveringsbransjen? Bli med forfatter Andreas Tharaldsen bak fasaden på luksushoteller, michelinrestauranter – og nabolagskafeen. Dette er en fortelling om hvordan den moderne restauranten oppsto, om snobbete servitører, champagnesosialisme, hverdagsslit og arbeiderkamp. Hvordan kunne servitøren, som var stjernen i restauranten, bli en lavtlønnet stumtjener i skyggen av kokken? Hvis kelneren er tatt av dage, hvem står bak? Lydboka er et manifest for å gjenreise kelnerens ære og et litterært forsvar for håndverket.]]>
Les mer
Produktdetaljer
ISBN
9788202855970
Publisert
2024-09-20
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Res Publica
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Lydfil
Forfatter
Lest av