I denne boken viser psykolog og filosof Ole Jacob Madsen hvordan psyke og identitet påvirkes av teknologiske, institusjonelle og historiske endringer. Et underliggende tema i mange av tekstene er å vise hvordan psykisk helse og uhelse henger sammen med samtidskulturen og samfunnstrender. Forfatteren viser hvordan spørsmål som ofte overlates til eksperter som psykologer og leger, også berører menneskesyn, verdsetting og politiske ideologier, og derfor også bør være gjenstand for offentlig innsyn og demokratisk debatt.
I Helsestasjonismen og andre essays har Madsen samlet noen av tekstene han har publisert i tidsskrifter og aviser de siste tiårene. Sammen med en nyskrevet innledning er de samlet under temaene psykologi, selvhjelp, ideologi, mannskrisen, klimakrisen, ungdom og teknologi.]]>
Les mer
1. e-bokutgave tilsvarer 1. trykte utgave 2024
«Madsen har gjennom mange år skrevet bøker og tekster som utfordrer psykologiprofesjonen, den terapeutiske kulturen og sannheter vi tar for gitt. Helsestasjonismen og andre essays er intet unntak. Denne boken gir leseren en rik samling av Madsens tekster som har blitt publisert i aviser og tidsskrifter gjennom de siste tiårene[...]Bokens mangfold gjenspeiler Madsens evne til å problematisere ulike aspekter ved samfunnet og se hvordan psykologien former vår kultur og samtid.»
Les mer
Produktdetaljer
Publisert
2024-03-04
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
E-bok
Antall sider
215
Forfatter