« … en helt fantastisk bok [...] Måtte Emma Holtens kritikk av omsorgsarbeidets manglende rolle i økonomien få stor betydning,»
- Karsten R.S. Ifversen, Politiken
«I en lettflytende, til dels sarkastisk, stil, raser Holten gjennom økonomiens historie og plukker med seg adskillige poeng underveis. […] Holten ender med et spørsmål som har plaget andre enn henne: Har vi virkelig akseptert at menneskehetens største kollektive fremskritt, de nordiske velferdsstatene, ligger bak oss? At det bare dreier seg om å sinke nedbyggingen, ikke å videreutvikle velferdsstaten? Denne debatten bør absolutt løftes høyere på dagsordenen. Bech Holtes bok ‘Landet som ble for rikt’ er visstnok solgt i over 40.000 eksemplarer. Det hadde vært fint om denne utilsiktede motboken hadde fått like stor utbredelse her, som den har fått i Danmark.»
- Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad
«Underskudd gir deg argumentene du trenger når du møter han patagonia-fyren på Kulturhuset som elsker å prate om hvorfor man burde la den «usynlige hånd» knuse velferdsstaten. Boken er et befriende spark mot nåtidens ensrettede tro på individualisme og en verditenkning som systematisk overser det som ikke passer inn i økonomenes mekaniske system. […] Dette gjør boken til et godt sted å starte for dem som ønsker å lære om økonomi og idehistorie fra et feministisk perspektiv. […] I en tid med både eldrebølge, lave fruktbarhetstall og en viss amerikansk milliardær lurende i kulissene fremstår Emma Holtens bok nærmest uvurderlig.»
- Sunniva Michaelsen Jacobsen, Universitas
«… boken virvler opp sentral problematikk, og uavhengig av ideologisk ståsted gir den mye å tenke på. Her lykkes boken i sitt grunnleggende prosjekt. For Holten sirkler inn noe virkelig ubehagelig ved det moderne samfunnet. Det er noe i økonomenes regnestykker som ikke går opp. Og problemet er kanskje, slik Holten antyder, at livet aldri var et regnestykke i utgangspunktet. »
- Jonas Hansen Meyer, NRK
«Friskt fraspark fra feministfronten […] Danske Emma Holten er et flammende fyrverkeri. […] Med bravur skriver Underskudd seg inn i en internasjonal sammenheng som vil endre tradisjonelle økonomiske systemer som BNP.»
- Astrid Fosvold, Vårt Land
«Holten sammenfatter, presenterer og får fram viktige innsikter fra denne mengden av arbeid, og hun gjør det på en tilgjengelig, fortellende og morsom – ja, rappkjeftet – måte. Holten har et talent for å finne fram til det vesentlige gjennom tåken av allmenne konvensjoner, slik hun viste i sin skarpsindige analyse da hun tok et oppgjør med digitale overgrep i 2014. Et like stort talent har hun for å nå ut til en bredde av lesere […] er denne boka et lærerikt, lettlest og skarpsindig innlegg i debatten om omsorgsarbeid.»
- Hedda Lingaas Fossum, Klassekampen
Forfatter og feminist Emma Holten viser at økonomiens språk helt fra opplysningstiden har oversett kvinner og deres omsorgsarbeid. Denne økonomiske forståelsen former også politikken i vår tid: Verdien av både lønnet og ulønnet omsorg, som å føde og oppdra barn, pleie syke – eller ta vare på venner og kollegaer, blir ikke regnet med eller vurderes som et tapsprosjekt
Dette forklarer hvordan økonomien kan vokse, samtidig som vi får det dårligere som mennesker, hevder Holten. Underskudd viser frem de viktige verdiene i samfunnet, som ikke har en pris – og som er uvurderlige for oss alle.
Emma Holtens bok har solgt i nærmere 40 000 eksemplarer i Danmark og utgis nå i en rekke land.