«Komplisert tematikk blir fremstilt på en så pedagogisk måte at boka godt kan leses av ikke-jurister som ønsker å bli smartere. Jeg vil også bemerke at selv om boka ikke er på pensum, egner den seg ypperlig som tilleggslitteratur, først og fremst i statsrett. Hvordan maktfordelingen funker (og ikke funker) blir en praktisk realitet, ikke enda et svevende akademisk prinsipp lest i en bok.»
- Martine Therese Bjørneboe-Øhra, Stud. Jur. 2/2022
«Nordby er ikke bare grundig i sin "take-down" av argumentene mot klimasøksmålet, på en måte ikke-jurister kan forstå, han trekker også ut de få positive konsekvensene som kan ha stor betydning i fremtida, på en realistisk og ikke-utopisk måte. » Les hele anmeldelsen
- Aled Dilwyn Fisher, Natur & Miljø nr. 2/2022
«Det vil føra for langt å referera kritikken hans i detalj. Men eit sentralt punkt hos Nordby er at retten har teke for lite omsyn til ordlyden i paragrafen, og for mykje til «lovgivarviljen». Når regjeringsadvokat Fredrik Sejersted viste til at miljøparagrafen måtte tolkast i lys av at Stortinget i ettertid hadde gitt grønt lys for auka oljeutvinning, og fekk retten med seg på det, viser det ifølgje Nordby at paragrafen er tømt for kraft, og at politikarane i realiteten får det som dei vil.»
- Tom Hetland, Energi og klima
«Det er en sånn type bok som får deg til å tenke A) Tenk at jeg ikke visste dette før! B) Alle burde lese boka»
- Freia C. Aasdalen, PUTSJ #2/2022