« Duftene av krydder, matretter og stimulerende kremer, for ikke å snakke om stanken av sjøslag og handelskonflikter, stiger opp fra sidene. Det er medrivende lesning.»

- Marius Wulfsberg, Dagbladet

«Også denne gang er han en mester i å samle tråder i et imponerende materiale og gjøre det til en fryd å lese.»

- Tore Linné Eriksen, Klassekampen

«Thomas Reinertsen Berg [...] driver fagformidling på sitt beste. [...] Med nellik og muskat, ingefær og kardemomme, pepper og kanel skriver Berg en koloni- og handelshistorie på mest interessante vis.»

- Henning H. Wærp, Aftenposten

Hun er engelsk, hun har giftet seg med en rik mann, hun har havnet ved verdens ende. En gang på 1160-tallet skriver Germunda brev fra Norge til broren sin i Paris. Hun legger ved et isbjørnskinn og en hvalrosstann, det er det aller fineste som er å få tak i der hun bor. Bare én ting vil hun ha i gjengjeld - det hun ønsker seg mer enn noe annet: Litt kanel og nellik for å sette smak til den umulige maten hun får å spise her oppe i isødet. Krydder er i utgangspunktet noe av det mest lokale som finnes. Likevel har disse sjeldne, forunderlige vekstene blitt verdenshistoriens mest utbredte handelsvarer: En kilde til globalisering og imperiebygging, kontakt og konflikt. Berg følger krydderets tråder tilbake til jordas urhistorie og demonstrerer sammenhengen mellom krydderet og den vestlige kolonialiseringen av verden fra senmiddelalderen til i dag. Han viser hvordan krydderplantene har styrt handelsruter, kulturutvikling og økonomi, og forteller krydderets ukjente historie i dag, hvor plantene har blitt internasjonal jordbruksvare, løsrevet fra de unike opphavsstedene. Thomas Reinertsen Berg vant Brageprisen for sin debutbok Verdensteater. Nå er han tilbake med nok et blikk på verdenshistorien fra et annerledes, forbausende og fascinerende perspektiv.
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788232803736
Publisert
2021-10-22
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Press
Vekt
919 gr
Høyde
252 mm
Bredde
183 mm
Dybde
31 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
359
Sjanger
Faglitteratur
Innkjøpsordning
Kulturfond