Etter at Sovjetunionen og sovjetkommunismen forsvant, innførte Russland demokrati etter vestlige forbilder. Men hvor demokratisk er det blitt, og hvor nytt er det nye Russland? Dette er vanskelige spørsmål som ofte får svært forenklede svar. Det blir gjerne hevdet at Russlands politiske system «egentlig» ikke er noe annet enn det gamle tsardømmet og/eller den gamle sovjetkommunismen i ny innpakning. Men Russland har åpnet seg mot omverdenen i mye større grad enn på lenge. Mange russere kommer til Norge, og stadig flere nordmenn besøker Russland. Behovet for kunnskap om landet og dets folk er økende. I denne rikt illustrerte boken går Pål Kolstø bak de kjappe forenklingene og stereotypene og utfyller bildet av Russland med flere detaljer. Hvis vi vil forstå hvordan dagens russere tenker og føler, må vi lete etter spor i landets historie, i politikken, religionen, kulturen og litteraturen.
Pål Kolstø er professor i Russlandstudier ved Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk (ILOS), Universitetet i Oslo.
Les mer
I denne boken går forfatteren bak de kjappe forenklingene og stereotypene og utfyller bildet av Russland. Den tar for seg landets historie, politikk, religion, kultur og litteratur i fortid og i dag. Med forslag til videre lesning og årstallsliste.
Les mer
Produktdetaljer
ISBN
9788203235795
Publisert
2008-04-02
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Aschehoug
Serie
Vekt
682 gr
Høyde
232 mm
Bredde
162 mm
Dybde
22 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
258
Sjanger
Faglitteratur
Forfatter