Bli med på en kulinarisk tidsreise og oppdag hvordan maten formet livene til det norske borgerskapet i årene omkring 1800!Dette er mer enn en kokebok – det er en tidsmaskin for kjøkkenet!I denne boken tar historiker Ragnhild Hutchison oss med på en kulinarisk tidsreise hvor vi blir kjent med tre håndskrevne oppskriftssamlinger fra kvinner i Trondheim, Stavanger og Fredrikstad. Boken utforsker hvordan mat og måltider reflekterte tidens sosiale strukturer, økonomi og kvinnens rolle i husholdet. I tillegg til å være en kulturhistorisk studie, inkluderer boken autentiske historiske oppskrifter, både i original og modernisert form, som gir leseren en smak av fortiden.Ragnhild Hutchison (f. 1976) er historiker med doktorgrad fra European University Institute i Firenze, og har særlig forsket på økonomisk og sosialhistorie på 1700- og tidlige 1800-tall.]]>
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788293877042
Publisert
2024-11-11
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Tidvis
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
111

Illustratør