"Engasjerende og underholdene om melkens industrihistorie i Norge med mye artigfakta på kjøpet. Hvem skulle tro at det kunne bli så morsomt å lese om norsk meierihistorie, om melkens vei fra et farefullt produkt til sunnhetens eliksir?"
- Stein Roll, Adresseavisen
"Stavlund løfter fram et upåaktet kapittel i norsk industrihistorie, på en kunnskapsrik og engasjerende måte. Virkelig kraft får boka når politiske spørsmål kommer i kontakt med eksistensielle lengsler."
- Erik Engblad, Klassekampen
"På eksemplarisk vis viser han hvordan nye former for meieridrift og sentralisering har skapt konflikter og framskritt opp gjennom historien. Når det hele ender med at farens meieri i Porsgrunn blir offer for sine egne tiltak for effektivisering og rasjonalisering, blir det til og med rørende. Med sitt personlige grep løfter han fram en oversett del av norgeshistorien."
- Marius Wulfsberg, Dagbladet