«Boka i seg selv er riktignok både leseverdig og kan leses og brukes av mange. Den vil fort kunne tas i bruk til kurs-virksomhet, vil jeg tro, slik forfatteren har håpet.»
- Heine A. Holmen, Agora 4/22-1/23
«I bokens siste del viser Fossheim frem ulike ikke-vestlige dialogtradisjoner, med en selvransakende erkjennelse av at hans egen kompetanse først og fremst ligger i den vestlige tradisjonen, og helt avslutningsvis gir han en kort, men kjærkommen innføring i regler for en god debatt («ta alvorlig oppfatninger som deles av mange»).»
- Vilde Sagstad Imeland, Morgenbladet 20. mai 2022
«... Fossheim tilbyr oss et hjelpemiddel til refleksjon, og dermed læring. I boka løfter han virkelig blikket [...] Boka vil egne seg godt for flere formål: som selvstudium for folk som søker dypere erkjennelse av for hvordan man agerer i forskjellige dialogsituasjoner, eller som utgangspunkt for organisasjons- og ledelsesutvikling.»
- Tor Erik Gjerde, Bistandsaktuelt 14. februar 2022
«Bokens første del er en god introduksjon til ulike filosofers tenkning, fra Platon og skolastikken til Bakhtin og Habermas. Ved å bruke dialogen som prisme klarer Fossheim å kontrastere eller sammenstille de ulike tenkerne lettfattelig og effektivt [...] Spesielt er delen om dialog og dialektikk i islam interessant, fordi den demonstrerer at den vestlige tradisjonen ikke står i noen hermeneutisk særstilling.»
- Kjetil Vikene, Forskerforum 2/2022