Praktbok om alle ville og spiselige bær i Norge.
Bær plukker vi ikke lenger av økonomiske grunner, men fordi de gir oss eksklusive smaksopplevelser som vi ikke kan kjøpe i butikken. Bærplukking er også en hyggelig friluftsaktivitet for hele familien.
Å spise nyplukkede bær ute i skog og mark er en opplevelse vi alle bør unne oss. Bær brukt som krydder i mat gir oss skogens og villmarkens smaksfornemmelser. Mange bærslag er også rike på vitaminer. I dag da mang er opptatt av hvilke tilsetningsstoffer vi får i oss gjennom maten, kan vi ihvertfall kontrollere den maten vi konserverer selv.
Boka gir deg mer enn 200 oppskrifter og beskriver alle spiselige bær som finnes i Norge.
Les mer
Kombinert kokebok og kulturhistorie. Første del gir en kort botanisk beskrivelse av bærene, forteller hvordan de tidligere ble brukt og oppbevart, og deres tilknytning til folkemedisin, myter, sagn og overtro. I annen del finnes oppskrifter og praktisk veileidning i å bruke og ta vare på bærene. Med registre og litteraturliste.
Les mer
Produktdetaljer
ISBN
9788251204538
Publisert
1995
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Damm
Vekt
1020 gr
Høyde
276 mm
Bredde
210 mm
Dybde
18 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
166
Sjanger
Faglitteratur
Forfatter