Ny utgave av den eneste boka på markedet om en av norsk kjøkkens mest spesielle råvarer, nemlig rakefisk.
"Slow-food" er blitt et begrep i vår tid, og er nærmest en beskyttelse mot at byråkrati og sikkerhetsforskrifter skal utradere deler av den gode, gamle europeiske matkultur. Rakefisk er "slow-food". Det er en matvare som trenger både modningstid og fagkunnskap i form av lange tradisjoner.
I denne boken finner både den erfarne rakefiskelsker og den nyfikne nykommer - kort sagt alle interesserte matmennesker - et vell av informasjon om rakefisken i norsk mattradisjon.
I bokens første del, Rakefiskens kulturhistorie, forteller Astri Riddervold om rakefisken i norsk tradisjon på bakgrunn av en rekke historiske kilder.
Bokens andre del, Oppskrifter, viser en rekke lokale serveringstradisjoner, men enda flere nye og moderne måter å bruke rakefisk på.
I bokens siste del, om Rakefiskproduksjon i dag, gir Halvor Heuch en grundig fremstilling av hvordan rakefisk bør lages trygt og sikkert. Her er mye informasjon å hente både for hobbyfiskere og profesjonelle rakefiskprodusenter.
Her vies også rakefiskens modningsprosesser og hva det er som skaper rakefiskens særegne smak, stor oppmerksomhet, og interesserte lesere vil finne oppsiktsvekkende paralleller mellom italiensk skinke, franske oster og norsk rakefisk.
Til denne nye utgaven av boken har mesterkokk Harald Osa laget lekre retter med rakefisk som råvare og medvirket ved fotograferingen som er gjort av
Mona Gundersen.
Vinner av Gourmand World Cookbook Awards 2007 - "Beste fiske- og sjømatkokebok i verden"!
Les mer
Boka forteller om rakefisken i norsk kulturtradisjon og har oppskrifter på retter med rakefisk. Den viser både lokale serveringstradisjoner og moderne måter å bruke rakefisk på. Boka viser også hvordan rakefisk bør lages og ser på rakefiskens modningsprosesser. Har litteraturliste og stikkordregister.
Les mer
Omslagstittel: Rakefisk : kulturhistorisk kokebok. Tidligere utgitt på Teknologisk forl., 1999
Produktdetaljer
ISBN
9788204128768
Publisert
2006
Utgave
2. utgave
Utgiver
Vendor
Damm
Vekt
610 gr
Høyde
272 mm
Bredde
198 mm
Dybde
11 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
152
Sjanger
Faglitteratur