Lutefiskelskere finner det meste som er verdt å vite om lutefisk, i denne boka, som er en ny og revidert utgave. Her følger vi råvaren fra torsken blir fisket, via tørking på hjeller i Lofotens gunstige klima, til vraking av tørrfisken - et ytterst viktig og interessant arbeid - til bløting og luting - for så å gjenoppstå som de herligste fiskemåltider med allskens tilbehør og den beste akevitt til. Mange er de kokkene som Jahn Otto Johansen har avlurt hemmelighetene sine når det gjelder å få en vellykket tilberedning av lutefisken. Selv om lutefisk jo egentlig kun er én eneste rett, så er det mange nyanser i tilberedningen. Og du finner dem alle i boka. Det fins lutefisktradisjoner også utenfor Norges grenser, spesielt i USA og i Sverige. Også disse landenes tradisjoner er behandlet i boka.
Les mer
Denne boken er skrevet for lutefiskelskere som vil vite mer om denne fiskeretten. Vi får vite hvordan det blir laget, lutefiskens historie blir presentert, og vi får råd om tilberedning og tilbehør til lutefisken. Med litteraturliste og stikkordregister.
Les mer
Feil ISBN i kolofonen: 82-512-0436-4

Produktdetaljer

ISBN
9788249606740
Publisert
2002
Utgave
2. utgave
Utgiver
Vendor
Damm
Vekt
650 gr
Høyde
278 mm
Bredde
205 mm
Dybde
12 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
120
Sjanger
Faglitteratur