Det du ikke finner i denne boken av kunnskap om lutefisk, er neppe verdt å vite. En moderne klassiker i ny utgave.
Denne kulturhistoriske kokboken er for både unge og gamle lutefiskelskere
som vil vite mest mulig om dette fenomen som kaller oss til festlig lag på restauranter og i hjemmene noen hektiske høstmåneder hvert år.
Vi følger i boken råvaren, fra torsken blir fanget ute på havet, via tørking på hjell i det gunstige nordnorske klima, til den ender i små og store lutebaljer over hele landet. For så å gjenoppstå som herlige måltider både med og uten alskens tilbehør.
Her er ikke spart på oppskriftene; gode råd og ideer har forfatteren fått fra mange venner blant restaurantfolk, kokker og privatpersoner over det ganske
land.
Forfatteren sier det selv slik:
«Jeg har påny fått erfare at matfolk er generøse mennesker, som gjerne deler
sin viten og sine erfaringer med andre. Aller mest generøse er lutefiskelskere.
Det må være noe i lutefisken som fremelsker det gode i oss.»
Dette er en ny utgave av boken med samme tittel som utkom for noen år siden.
Vinner av Gourmand World Cookbook Awards 2007 - "Beste fiske- og sjømatkokebok i verden"!
Les mer
Denne boken er skrevet for lutefiskelskere som vil vite mer om denne fiskeretten. Vi får vite hvordan det blir laget, lutefiskens historie blir presentert, og vi får råd om tilberedning og tilbehør til lutefisken. Sammendrag på engelsk. Med litteraturliste og stikkordregister.
Les mer
Undertittel på omslaget: Kulturhistorisk kokebok
Produktdetaljer
ISBN
9788204128751
Publisert
2006
Utgave
2. utgave
Utgiver
Vendor
Damm
Vekt
489 gr
Høyde
270 mm
Bredde
198 mm
Dybde
8 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
120
Sjanger
Faglitteratur
Forfatter