Den legendariske kokeboken til Alice B. Toklas på norsk! Her er rettene hun serverte Gertrude Stein, Pablo Picasso, Ernest Hemingway, Henri Matisse og mange andre kunstnere som levde i Paris før krigen. Boken er resultatet av et langt liv med matlaging, og er stappfull av oppskrifter, minner og anekdoter. Toklas skriver med innlevelse om dette myteomspunne miljøet, om sitt samboerskap med forfatteren Gertrude Stein, deres liv - og måltider - i Paris, på den franske landsbygda, under 2 verdenkriger og på reise gjennom USA. Det er kulturhistorie på sitt mest levende og underholdende. Toklas betraktet det å lage mat som en kunst fullt på høyde med andre kunstformer. Den kjærlige måten hun skildrer råvarer og tilberedelsen på vitner om dette. Hun ble en sann mester innen den franske kokkeskolen. Når denne boken nå kommer på norsk, ligger alt til rette for at den også her vil få den samme hengivne tilhengerskaren som den har fått i så mange andre land.
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788299757416
Publisert
2011-12-05
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Grapefrukt forl.
Vekt
600 gr
Høyde
240 mm
Bredde
170 mm
Dybde
25 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
304

Forfatter
Illustratør
Oversetter