Matbok med oppskrifter på gamle og nye rettar pakka inn i personleg og lokal mathistorie, miljø og landskap. Kva er ekte Ryfylkemat? Veldig søte ting, seier ein. Tørrfisk med steikt flesk, ein annan. Fiskekomler, seier ein tredje. Smak på Ryfylke byr på tradisjonell ryfylkemat som det framleis er aktuelt å laga. Forfattaren byr på sitt eige kjøkken i ein personleg presentasjon av mat og mathistorie, kultur og landskap. Dette er ikkje kokkekunst, men kollektiv kjøkkenkunst, oppskriftene slik dei vandrar frå hus til hus. Om du lurer på korleis mor krydra kjøtkakene, eller korleis ho laga den gode fiskegratengen, skal du finna oppskrift her. Samtidig får du nyare rettar frå ryfylkekjøkkenet, som laks med pesto, ostekake og tomatsuppe med kvitløk og chili.
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788299755580
Publisert
2023-11-13
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Sturnus Forlag
Vekt
850 gr
Høyde
275 mm
Bredde
195 mm
Dybde
20 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Nynorsk
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
219

Bilder av