Her presenteres den norske og nordiske mathistorien sett i et europeisk perspektiv, krydret med lokale eksempler fra rundt om i landet generalt og Rørosregionen spesielt. I nasjonalt, nordisk og europeisk perspektiv ser forfatteren på tiden fra middelalderen og fram til idag. Hvordan overlevde forfedrene våre i uår? Hva spiste de i gode år? Hva var vanlig og uvanlig? Likheter og forskjeller mellom landsdeler, by og land og tilgjengelighet på naturressurser gjennom tiår og århundreder. Overgangen fra kjøtt til korn, bruk av barkebrød og meskbrød og mye annet settes under lupen. Vi får også et spennende innblikk i husholdningsbudsjettet til bergknekt Anders Quax og hans familie. Oppskrifter på tradisjonsrike retter fra kulturhistorien vår, inspirasjon til kjøkken og leselyst hører også med.
Les mer
Boka gir en tidsreise i norsk mathistorie og viser europeisk påvirkning, med lokale eksempler og historisk materiale fra Rørosregionen og Nord-Østerdal. Den inneholder blant annet statistikk, oppskrifter, eksempler, fakta og historisk bakgrunn. Med litteraturliste.
Les mer
Undertittel på omslaget: en tidsreise i matens historie

Produktdetaljer

ISBN
9788292459256
Publisert
2011-11-29
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Breidablikk forl.
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
106

Forfatter