"Tankevekkende variasjoner over temaet familie, fellesskap, tilhørighet og ensomhet. (...) samlingen er sobert og konsekvent gjennomført, der flere tekster nærmer seg materien fra uvante sider, tar overraskende vendinger og ofte etterlater seg leseren i ettertenksomhet."

- Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

"Eide lukkast med å seie noko vesentleg om familiens rolle (...) og ho gjer det med idérikdom, pasjon og presisjon."

- Merete Røsvik, Dag og Tid

"Debutant Nora Eide er akkurat så nådelaus som ein god prosaist må vere. (...) Mange er einsame i samfunnet vårt, og ein kan lure på om det er skuggesida av velstanden. Eide lukkast med å seie noko vesentleg om familiens rolle i dette, og ho gjer det med idérikdom, pasjon og presisjon."

- Merete Røsvik Granlund, Dag og Tid

Se alle

"De fleste tekstene er lagt i en poetisk tone, som verken føles påklistret eller overdreven (...) bokens blanding av poetisk språk, troverdig dialog, og viljen til å utforske relasjoner litt utenom det vanlige er absolutt nok til å holde på oppmerksomheten min."

- Maiken H. Bolset, Littkritikk.no

"Familien din er en uvanlig helstøpt bokutgivelse. Den gir en presis skildring av våre forestillinger om blod og vann, og hver gang man ler, gjør det alltid bittelitt vondt."

- Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

Familien din skriver Nora Eide seg gjennom bredden i dette emosjonelle spekteret, fra savn til emosjonell tretthet, fra overvekt til likegyldighet. Slik tannlegen pirker i tennene på jakt etter råte, pirker Eide i vante og uvante familierelasjoner for å finne de faktiske bindingene mellom oss. Novellene, historiene og tekstpunktene som utgjør Eides debutbok, forteller oss at vi kan ikke ta hensyn til alt og alle hele tiden. Det går bare ikke. Og med den første overseelsen, den første lille revnen i tøystoffet, blir ingenting det samme igjen. Som det heter om så mye. Et sted skriver hun: «Det er stille, søsknene hans sitter lent mot skuldrene hans på hver side. Sover med åpne munner og løftede øyebryn. De ser like overrasket ut begge to, som om de virvler gjennom den samme drømmen,» og det er fra den tenkte kollektive identiteten (den samme drømmen) mye av gnisset i familiekonstruksjonen ligger. Hvem vil hva og hvem får lov til hva. Familien kan hjelpe eller ikke hjelpe. Forhindre. Familien kan ofre eller ikke ofre. Familien kan lære deg å være en du til syvende og sist ikke ønsker å være. Og hva gjør man med det?]]>
Les mer
"Eide lukkast med å seie noko vesentleg om familiens rolle (...) og ho gjer det med idérikdom, pasjon og presisjon."

Produktdetaljer

Publisert
2017-04-03
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Flamme
Serie
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
E-bok
Antall sider
183
Sjanger
Skjønnlitteratur

Forfatter