«Stig S. Frølands nye bok Kampen mellom mennesket og mikrobene er et overflødighetshorn av kunnskap og fortellerglede.»
- Erlend Hem, Michael
«Boka har et vell av interessant informasjon og historiske skildringer som gjør den både lettlest og spennende. Det er nesten vanskelig å legge den fra seg. Frøland skriver selv at han er levende interessert i både medisin og historie som fag, og nettopp denne kombinasjonen har her gitt et uhyre fruktbart resultat.»
- Bård Hauge, Dagen
«Årets beste norske bok: Et mesterverk om menneskets kamp mot mikrobene. [...] Denne mursteinen av en 'pageturner' har internasjonalt format. [...] Hver eneste av de 550 sidene gir et vell av ny informasjon om menneskets historie i et infeksjonsmedisinsk perspektiv. [...] Skal du bare kjøpe en eneste bok i år: Kjøp denne. Den endrer ditt syn på verdenshistorien for alltid.»
- Elin Ørjasæter, Nettavisen
«Stig Frøland bekrefter med denne boka hvilken god formidler han er av vanskelig medisinsk stoff. Utover det rent medisinske beskriver han også epidemienes virkning på kultur, politikk og samfunn . og serverer underveis mange morsomme anekdoter. [...] en svært interessant og lesverdig bok. [...] Her er mye kunnskap å hente både for helsepersonell og allmennhet.»
- Anne Helene Kveim Lie, Apollon
«Professor Stig S. Frøland har skrevet et storverk! Dette er en spennende, interessant og grundig oversikt over kampen mot mikrobene gjennom hele vår historie. [...] Boken får min beste anbefaling. Dette er årets julegave til både leg og lærd!»
- Håkon Sjursen, Tidsskriftet
«[...] Frølands storverk [er] en utfyllende fortelling om hvordan mennesker og mikrober har påvirket hverandres livsbetingelser fra tidenes morgen til i dag. Over 533 sider kombinerer infeksjonsmedisineren Frøland sin egen fagkompetanse med en levende interesse for historie på en måte som bringer tankene til Jared Diamond.»
- Mímir Kristjánsson, Klassekampen
«I de første kapitlene blir vi introdusert for mikrobenes egenskaper, immunsystemets funksjoner og samspillet med omgivelsene. Her er Frøland på sitt beste: Som professor emeritus i medisin og nestor innen infeksjonsmedisin og immunologi har han stålkontroll på feltet. [...] Det er gøy å lese Frølands forklaring på hvorfor epidemier blir helt forskjellige avhengig av biologiske faktorer [...]»
- Ketil Slagstad, Morgenbladet