Bli med forfatter Andreas Tharaldsen bak fasaden på luksushoteller, michelinrestauranter – og nabolagskafeen. Dette er en fortelling om hvordan den moderne restauranten oppsto, om snobbete servitører, champagnesosialisme, hverdagsslit og arbeiderkamp. Hvordan kunne servitøren, som var stjernen i restauranten, bli en lavtlønnet stumtjener i skyggen av kokken? Hvis kelneren er tatt av dage, hvem står bak? Boka er et manifest for å gjenreise kelnerens ære og et litterært forsvar for håndverket.  ]]>
Les mer
«Andreas Tharaldsen har skrevet ei interessant bok om hva som har skjedd og skjer på, ved, rundt og bak restaurantbordet vi alle har et eller annet forhold til. […] Det er på mange vis ei interessant reise, og Tharaldsens refleksjoner rundt hvordan [kelner-]yrket har utvikla seg og hvor det er på vei, er ikke så reint lite tankevekkende. […] Statusen og stoltheten er på ingen måte det den en gang var, og Tharaldsen er oppriktig bekymra for fremtida til yrket. Det beskriver og begrunner han på et bra vis og på mange måter roper han et varsko mange – på begge sider av bordet, bokstavelig talt – bør ta til seg.»
Les mer

Produktdetaljer

Publisert
2024-07-26
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Res Publica
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
E-bok
Antall sider
214