Fra forfatteren av Pinnsvinets eleganse. Gourmeten er Barberys debutroman og den ble en stor suksess i Frankrike i 2000. Romanen ble tildelt Prix du meilleure livre de litterature gourmande (2000) og Prix Bacchus (2001). I den samme bygården der Rennéevar portnerkone og den arrogante matkritikeren i Pinnsvinets eleganse ble båret ut - død, møter du nettopp Pierre Arthens, gourmet av ypperste klasse som venter på døden. Men han bryr seg lite om det. Pierre har det travelt i sin tause og desperate søken etter denne ene vidunderlige smaksopplevelsen han vet stammer fra en eller annen gang i oppveksten. Han dykker ned i barndommens gryter, vandrer langs strender, landeveier og bygater, sniffer i urtehager og lever seg inn i dufter og smaker av vilt, kjøtt, fugl, fisk, ost, bakverk, vin og brennevin. Han forsøker intenst å mane fram dette ene lykkelige øyeblikket. Og finner det til slutt. I Frankrike har boken solgt nær 250 000 eksemplare. Rettighetene er solgt til 20 land. "Hva gjorde denne celebre restaurantanmelderen til konge, til yppersteprest i det kulinariske tempelet, når han var et menneske med så lite kjærlighet? Skulle ikke kokekunst være det mest livsbejaende og kjærlighetsfylte? Mat lages jo fordi vi vil (over)leve, og for å glede hverandre. Det slår meg, til slutt, at når jeg begynner å lure på sånt som dette, har forfatteren lyktes." Kristin Gjerpe, Aftenposten
Les mer
Pierre Arthens, gourmet, venter på døden. Pierre bryr seg ikke mye om det, han er på jakt etter den ene smaksopplevelsen som han vet kan bringe frem et bestemt lykkelig minne fra barndommen.

Produktdetaljer

ISBN
9788282200387
Publisert
2011-06-17
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Arneberg
Vekt
110 gr
Høyde
187 mm
Bredde
128 mm
Dybde
10 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
135

Forfatter
Oversetter