Denne boka analyserer endringer i organisering og forvaltning av det
norske matsystemet. Hvem har fatt okt innflytelse i verdikjedene for
mat de siste tjue arene? Her har vi sett en sterk konsentrasjon i
dagligvarebransjen mot det som ser ut til a bli tre store og mektige
dagligvarekjeder. Det overordna bildet er at det ikke skjer noen
entydig nyliberalisering pa matomradet i Norge, men en dreining mot et
korporativt, nyregulert nettverksregime hvor bade stat, matprodusenter
og forbrukere er svekket til fordel for dagligvarebransjen og den
globale matindustrien. Samtidig etableres det nye verdikjeder i
samarbeid mellom produsenter og konsumenter som motkraft til denne
utviklingen. Boka er skrevet av noen av landets ledende matforskere
innen samfunnsvitenskap og retter seg mot studenter, forskere og de
som arbeider med utforming av mat- og innovasjonspolitikk innen
offentlig forvaltning, naringsliv og frivillige organisasjoner.
Les mer
Produktdetaljer
ISBN
9788245030709
Publisert
2019
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Fagbokforlaget
Språk
Product language
Norsk
Format
Product format
Digital bok