Kan vi stole på kvaliteten på maten vi kjøper? Hvor viktig er det
at maten er produsert eller dyrket i Norge? I alle kulturer spiller
maten en sentral rolle. Det å skaffe, tilberede og spise mat inngår
i grunnleggende fellesskapshandlinger og er forbundet med lange
tradisjoner. Men i vår tid blir matproduksjonen i stadig større grad
teknologisert og globalisert. I denne boken drøfter forskere i
biologi, økonomi og etikk flere sentrale spørsmål knyttet til denne
utviklingen, bl.a.: - Hvor viktig er det for forbrukerne at
ingrediensene er sunne, næringsrike eller uten rester av
sprøytemidler? Lar vi «grønne verdier» styre våre produktvalg
hvis varene koster mer? - I hvilken grad er det mulig å erstatte
importerte matvarer med norske? Er det moralsk forsvarlig å beskytte
norsk matproduksjon gjennom tollbarrierer og subsidier hvis det
begrenser fattige lands muligheter til å konkurrere? - Hvorfor er
genmodifisering så omstridt? Kan det løse problemene med matmangel?
Gjennom de faglige bidragene og eksempler fra de deltakende
bedriftenes arbeid med noen av disse temaene, gir boken et aktuelt
innblikk i sentrale utfordringer for norsk matproduksjon.
Les mer
Produktdetaljer
ISBN
9788245029444
Publisert
2019
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Fagbokforlaget
Språk
Product language
Norsk
Format
Product format
Digital bok
Forfatter