Kosthåndboken er en revisjon av Statens ernæringsråds retningslinjer for kostholdet ved helseinstitusjonene. Hovedmålsettingen med Kosthåndboken er å bidra til å sikre god kvalitet i ernæringsarbeidet. God kvalitet handler om forsvarlighet og at ernæringstiltak er tilpasset den enkeltes behov. Ernæringsarbeid i helse- og omsorgstjenesten er et stort fagområde hvor Kosthåndboken tar for seg ulike sider av dette.
Kosthåndboken skal
være et praktisk hjelpemiddel for planlegging av måltider og mattilbud, herunder spisemiljø og servering
være et praktisk hjelpemiddel for kartlegging av pasientens/brukerens ernæringssituasjon
gi et grunnlag for utvikling av ernæringsplan, -prosedyrer og kvalitetsindikatorer innen klinisk ernæring
gi anbefalinger om hensiktsmessig matvarevalg og ernæringsbehandling for ulike diagnosegrupper/problemstillinger
Kapittel 2 handler om de grunnleggende rammene for ernæringsarbeidet og kapittel 3 omhandler kort ernæringslære og matvarekunnskap. Kapittel 4-5, 7- 8, samt 11-13 handler om tilrettelegging av mattilbudet for ulike grupper. Kapittel 9 tar for seg rutiner for god ernæringspraksis, som handler om å gi pasienten målrettet ernæringsbehandling. Kapittel 10 handler om å forebygge og behandle underernæring. Kapittel 6, samt 14-17 omhandler for det meste kostholdsveiledning og ernæringsbehandling tilpasset den enkelte.
Målgruppen for Kosthåndboken er både ledere, helsepersonell og kjøkkenpersonell.
Les mer
Produktdetaljer
ISBN
9788245023053
Publisert
2017-07-06
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Fagbokforlaget
Vekt
786 gr
Høyde
297 mm
Bredde
207 mm
Dybde
13 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
278
Sjanger
Faglitteratur