«… allerede den første setningen stemmer sinnet til en spennende historisk matvandring, og stemningen holder seg boken ut. … Dette er historie- og kulturarvformidling på høyt nivå, glimrende fortalt og morsomt å lese, intet mindre enn forbilledlig formidling av fortiden, og den treffer et bredt publikum.»

- Janne Wilberg, St. Hallvard

«Middelaldermat er bare sååå 2023. Alle som tidsriktig slutter opp om parolen «Spis kortreist, spis i sesong, spis opp!», vil finne nærende inspirasjon i Middelalderens kjøkken […] En fontene av opplysende leseglede!»

- Yngve Ekern, Prosa

Middelalderens kjøkken er en historie om hva folk spiste i en tid da kyr og geiter gikk på egne bein til torget i byen og båter seilte inn med eksotiske varer fra fjerne himmelstrøk. En tid da biskopen klaget på vinprisene og det var forbudt å drikke melk på fredag før Sankthans.Boka gir ny innsikt i fortidens matkultur, basert på et mangfold av arkeologiske og historiske kilder. Med historiene følger rundt 70 oppskrifter med fremmede smaker og dufter fra middelalderens kjøkken.Arkeolog Marianne Vedeler viser at det var mer enn grøt som kokte i norske kjeler i middelalderen, og gir oss et innblikk i nordmenns handel med utlandet gjennom krydder, vin og andre eksotiske varer. Fotograf Signe Marie Andersen har tatt underfundige bilder til boka, av både mat og gamle kjøkkenredskaper.]]>
Les mer
«… allerede den første setningen stemmer sinnet til en spennende historisk matvandring, og stemningen holder seg boken ut. … Dette er historie- og kulturarvformidling på høyt nivå, glimrende fortalt og morsomt å lese, intet mindre enn forbilledlig formidling av fortiden, og den treffer et bredt publikum.»
Les mer

Produktdetaljer

Publisert
2024-06-14
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Spartacus
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
E-bok
Antall sider
222
Sjanger
Faglitteratur

Forfatter