Hvilke urter kunne kurerer hjertesorg? Når kom surdeigsbrødet til Norge? Hva kokte i skomakerens gryte på 1300-tallet, og hvordan fikk man maten til å holde seg helt til neste sommer?
«Middelalderens kjøkken» er en historie om hva folk spiste i en tid da kyr og geiter gikk på egne bein til torget i byen og båter seilte inn med eksotiske varer fra fjerne himmelstrøk. En tid da biskopen klaget på vinprisene og det var forbudt å drikke melk på fredag før Sankthans.
Boka gir ny innsikt i fortidens matkultur, basert på et mangfold av arkeologiske og historiske kilder. Med historiene følger oppskrifter på fremmed smaker og dufter fra middelalderens kjøkken.
Les mer
«Middelaldermat er bare sååå 2023. Alle som tidsriktig slutter opp om parolen 'Spis kortreist, spis i sesong, spis opp!', vil finne nærende inspirasjon i Middelalderens kjøkken […] En fontene av opplysende leseglede!»
Les mer
Produktdetaljer
ISBN
9788243014886
Publisert
2023-07-25
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Spartacus
Vekt
950 gr
Høyde
246 mm
Bredde
215 mm
Dybde
25 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
222
Forfatter
Bilder av