Forskningsetisk skjønn angår alle forskere. Denne boken diskuterer en rekke viktige problemstillinger om hvordan skjønn bør utøves. Open access-utgivelse både digitalt og som papir (print on demand).
Forskningsetisk skjønn angår alle forskere og mange som på andre måter er involvert i forskning. Forskeren bruker skjønn i valg av forskningsspørsmål, metode, fremferd overfor dem det forskes på, sikring av informasjon og formidling av forskningsresultater. Forskningsetiske komiteer og forskningsforvaltning har et spesielt ansvar for både selv å utøve og å tilrettelegge for utøvelse av godt forskningsetisk skjønn.
Bidragene i denne boken tematiserer ulike etiske problemstillinger som oppstår i forskning og i forholdet mellom forskning, forskningsvurdering og samfunn. Hva kan og bør tillegges skjønn? Hva kreves av godt skjønn? Og hvordan kan man unngå vilkårlighet i skjønnsutøvelsen? God forskningsetisk skjønnsutøvelse støttes av refleksjon rundt hva skjønnsutøvelsen består i, og hva som skal til for å hjelpe den frem. Boken har som ambisjon å bidra til slik refleksjon.
Boken utgis digitalt med åpen tilgang på https://www.idunn.no/etisk-skjonn-i-forskning
Les mer
Open access - ikke tillatt for kommersielt bruk
Produktdetaljer
ISBN
9788215025162
Publisert
2015-11-09
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Universitetsforlaget
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Digital ressurs
Sjanger
Faglitteratur