Viktig bok som setter kostholdsdebatten i perspektiv Mat, menneske og
evolusjon gir en oversikt over betydningen av kosthold i menneskets
evolusjon, og setter kostholdsdebatten i perspektiv. Hva er naturlig
kosthold for vår art, dvs hva er vi fra naturens side best tilpasset
å spise? Hva skjer med menneskers helse når vi avviker for mye fra
artens naturlige kosthold?Gjennom årtusenene er vår art blitt
tilpasset et kosthold som ga overlevelse og muligheter for å formere
seg. Dagens kosthold i vestlige land er sterkt avvikende fra
menneskets naturlige kosthold. Vi spiser mest av det vi fra naturens
sider er dårligst tilpasset, og dette er en viktig årsak til
livsstilssykdommer og atferdsproblemer. Mat, menneske og evolusjon tar
spesielt for seg korn, kumelk og hvitt sukker og diskuterer hvordan
denne nye maten påvirker oss.
Les mer
Produktdetaljer
ISBN
9788205444928
Publisert
2021
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Gyldendal akademisk
Språk
Product language
Norsk
Format
Product format
Digital bok
Forfatter