Dette har blitt ei praktbok både til nytelse og inspirasjon.
- Tor Hammerø, Nettavisen
Forfatter og matentusiast Andreas Viestad kan alt om hvilke grønnsaker som er de enkleste og mest bærekraftige å dyrke her i nord, og hvordan du tilbereder dem i nydelige, fristende retter. I Ekte grønn mat får du 120 grønnsakoppskrifter fordelt over 14 kapitler med utgangspunkt i ulike grønnsaktyper, fra tomater, urter og salater til beter, neper og jordskokk. Boken byr også på forslag til gode kombinasjoner av retter, slik at du kan servere hele, grønne og smakfulle måltider som hele familien blir mett av.Boken er vakker, praktisk og inspirerende, og gir en innføring i hjemmedyrking av norske grønnsaker. Når du dyrker selv, har du ikke bare gleden av å spise egenprodusert mat, men du får også et nærere forhold til matens vei fra jord til bord. Urtene du dyrker selv, har sterkere og mer intens smak, salvien får tjukkere blader, ruccolaen har mer temperament. Og potetene kommer i forskjellige størrelser, med ulik smak etter hvilke sorter du dyrker.
«Jeg er ingen profesjonell gartner, men jeg har utstrakt erfaring med forskjellige typer dyrking av ulikt omfang, fra dyrking i vinduskarmen til småbruk. Og jeg er god til å finne løsninger», sier Andreas. I tillegg til å være matskribent og forfatter, er han også grunnlegger av Geitmyra matkultursenter for barn, med filialer ulike steder i landet.
Bokens frodige foto er tatt av fotograf Mette Randem.]]>
Les mer
Dette har blitt ei praktbok både til nytelse og inspirasjon.
Produktdetaljer
ISBN
9788202734244
Publisert
2023-02-21
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
1490 gr
Høyde
285 mm
Bredde
218 mm
Dybde
32 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
381
Sjanger
Faglitteratur
Forfatter
Bilder av