«[...] en av vårens fineste og mest ufortjent oversette norske romaner [...] en vellykket kortroman om det norske holocaust.»
- Bernhard Ellefsen, Morgenbladet
«Kristian Klausen gir oss både eit interessant tankeeksperiment og fornya litteratur.»
- Ingvild Bræin, Dag og Tid
Anne Frank døde i konsentrasjonsleiren Bergen-Belsen våren 1945. Da hadde hun og familien holdt seg i skjul i øverste etasje av et forretningslokale i Amsterdam i over to år, inntil de ble oppdaget og deportert. Etter krigen ble hennes etterlatte dagbøker utgitt.
Romanen Anne F. skildrer Anne og hennes far, Otto, i Drammen. På samme vis som i den kontrafaktiske Døden i arbeid (2020) oppheves grensene mellom historisk materiale og fri diktning. Hva skjer når man flytter noen kjente biografiske skikkelser over til et nytt sted, og gir disse nye omgivelser, andre bakgrunner og en alternativ slutt?
Anne Frank er romanens naturlige sentrum, men det er gjennom hennes far at romanen fortelles. Det er Otto Franks Drammen som tegnes opp for leseren; han driver inntil krigsutbruddet en tobakkskiosk i Konnerudgata. Senere møter vi ham alene i Auschwitz, og på Drammen jernbanestasjon etter krigen, som den eneste overlevende. Det er Otto som mottar de etterlatte dagbøkene, og som begynner å leve i dem, finne mening.]]>
Les mer
«[...] en av vårens fineste og mest ufortjent oversette norske romaner [...] en vellykket kortroman om det norske holocaust.»
Produktdetaljer
Publisert
2021-01-07
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Serie
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
E-bok
Antall sider
135
Sjanger
Skjønnlitteratur
Forfatter