«En skulle ikke tro Agnar Lirhus har gjort annet enn å skrive ungdomsromaner (…) Bunnsolid ungdomsbokdebut (...) Boka vil temmelig sikkert slå an hos ungdommen, med sin høydramatiske handling og gode driv (…) en velmodulert, fint formulert fortelling om mobbing, om voksne som ser en annen vei når det blir ubehagelig, og om å mobilisere mot og håp når alt ser svart ut…» Terningkast 5!
- Maya Troberg Djuve, Dagbladet
"Mobbing og miljø. Agnar Lirhus skriver engasjert om begge deler i sin første roman for ungdom." Anne Cathrine Straume, nrk.no «En ubehagelig bok (…) en høyaktuell bok (…) (med) et stort engasjement, en politisk vilje til å vekke oss!» Anne Cathrine Straume, NRK-P2
- Anne Cathrine Straume, Kulturnytt/Nyhetsmorgen, NRK-P2/nrk.no
"Lirhus syner kor verdifull venskapen mellom avatarar kan vere, særleg for den som er venelaus i den verkelege verda. [...] Boka låner tittel frå ei av dei mest kjende og siterte scenene i barnelitteraturen. I Brødrene Løvehjerte forklarer storebror Joachim for vesle Kavring at det finst ting som må gjerast, sjølv om dei er farlege. Mathilde finn til slutt mot til å ta igjen og til å setje grenser kring seg sjølv. Styrken finn ho i vår tids Nangijala."
- Janne Karin Støylen, Dag og Tid
"Agnar Lirhus leverte i vår en ungdomsroman. Den har jeg lest og blitt berørt av. Den er så viktig at jeg vil alle voksne som har med barn og ungdom å gjøre om å lese den. Boken setter fokus på mobbing, rasisme og å være dødssyk (...) inspirert av den tragiske mobbesaken der Arve Benheim Karlsen (17) av rasistiske grunner ble jaget i Sogndalselva og druknet i 1999. Vær så snill, ta deg tid til et stykke ungdomslitteratur også."
VOKS
"... boka er utrolig spennende, samtidig som den gjør meg rasende. Flere ganger måtte jeg snik-titte bakover i boka før jeg turde lese videre."
Bokelskeren. En ungdomsblogg
"...Boka gir et godt og skremmende bilde av hvordan mobbing kan foregå helt åpent, uten at verken lærer og andre voksne griper inn..."
Byavisa Moss