«Omslaget, bildene, tekstene og oppskriftene: Alt er like forseggjort og fristende!»

- Marte Veimo, Magasinet Reiselyst

I sin forrige bok, Min italienske bestemors kjøkken, fortalte Di Fiores sin egen families historie fra Napoli. Denne gang ønsker hun å fortelle også om andre mattradisjoner i Italia. For det gir egentlig ikke mening å bruke begrepet italiensk mat. De ulike regionene har alle en rik og karakteristisk matkultur med store variasjoner fra region til region.

Til tross for de store regionale forskjellene, så er det den genuine matinteressen som knytter alle italienere sammen. For her dreier alt seg om mat. Det er det viktigste i livet, det alt kretser omkring. Man snakker om, diskuterer og lever for mat. Maten er selve Italias sjel.

Og med dette som utgangspunkt pakket Mariangela og fotograf Josefin sekken og la i vei på en fantastisk matreise gjennom syv av Italias regioner. På veien møtte de herlige mennesker som brenner for mat og råvarer og som villig delte sin kunnskap og sine retter. Sauebonden Don Nicola fra Sicilia, pizzakongen Signor Michele i Napoli, kjøkkenvenninnene i Roma, slakteren Dario i Toscana, Nonna Adele i Bologna, Grevinnen i Venezia og nøttefamilien i Piemonte.

Boka byr på tre ulike innfallsvinkler:

1 Innledninger som viser karakteristiske trekk ved hver enkelt region
2 Oppskrifter fra hver enkelt region

3 Portretter med representanter for hver sin matregion.
Regionene som beskriver er altså Piemonte, Veneto, Emilia Romagna, Toscana, Lazio, Campania, og Sicilia.
Buon appetito!

Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202498702
Publisert
2016-09-05
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
827 gr
Høyde
256 mm
Bredde
202 mm
Dybde
21 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
207
Sjanger
Faglitteratur

Illustratør