«Boken beskriver meget illustrerende utviklingen frem til i dag. Den er velskrevet og bør være pensum på krigs- og stabsskoler, men aller helst bør den bli obligatorisk lesning for de politikerne som avgjør hva slags forsvar vi skal ha og som beslutter å sende soldater i krig. [...] Boken anbefales på det sterkeste.»

- Erik Ianke, Forsvarets Forum 12/2014

«Med et presist og lettfattelig språk, uten bruk av ekskluderende militærsjargong eller fagspråk, tar Høiback oss med på en lærerik reise gjennom en del av historien som i høyeste grad har vært med på å forme samfunnet vårt.»

- Ole Kallelid, Utdanning 18/2014

«Bogen er godt skrevet, den bliver aldrig vanskelig eller tør at læse og forfatterens argumentation fremstår klar og nem at følge. [...] bogen lykkes med sit formål, nemlig at give en grundig indføring i krigskunstens udvikling til den læser som besidder lille eller ingen forudgående erfaring indenfor emnet. Den er således velegnet til den nysgerrige nybegynder der mangler et sted at starte sine studier.»

- Rune Holmeå Iversen, krigsvidenskab.dk

Se alle

«Det minste onde». Les Høibacks kronikk i Dagens Næringsliv 6. november 2014.

«Leseren sitter igjen med et overblikk over alle de viktigste personene og hendelsene som har forandret særlig Europa, men også resten av verdenen, de siste 500 årene. Boken egner seg godt som en populærvitenskapelig historiebok, da den gir et godt overblikk, med mange knagger til å henge videre lesning på. [...] Alt i alt gir boken et nyansert bilde av krigskunstens historie fra 1500 til i dag, på en ryddig og godt forklart måte.»

- Erik Edvardsen, Fortid 2/2015

«Boken til Høiback er en gave til alle som er interessert i militærhistorie, men også for dem som interesserer seg for politikk eller skal ta forsvarspolitiske beslutninger. Den er også et funn for alle som jobber i Forsvaret.»

- Per Erik Olsen, Militærhistorie 6/2014

"Er USAs krigføring annerledes enn europeisk fordi den tilhører enn annen epoke i krigkunstens historie, eller skyldes avviket noe annet? Det er mulig en slik innsigelse kun er uttrykk for et ønske om kulturhistoriske «store fortellinger» som egentlig ikke hører hjemme i en slik kronologi boken er ment å dekke. Og uansett burde enhver leser i «Krigskunstens historie» finne mer enn nok av innsikter i en av historiens viktigste drivkrefter i utformingen av vårt vestlige samfunn."

- Alexander Zlatanos Ibsen, Minervanett.no 24. november 2014

«Han har igjen funnet tid til å begå en bok av svært høy kvalitet. Denne gang tar han for seg krigskunstens historie fra 1500-tallet og frem til i dag. En nesten uoverkommelig oppgave, men som han på 340 sider klarer med glans. [...] Boka er et must for alle som er interessert i militærhistorie.»

- Einar Holst Clausen, Offisersbladet 7/2014

«Harald Høiback syner at krig også handlar om viljen til å halde på, og at utfallet i mange tilfelle berre kan forklarast med militærfaglege årsaker. [...] Denne boka fortener mange lesarar, både for det historiske oversynet og for dei militærfaglege perspektiva ho gjev oss på samtida.»

- Gjert Vestrheim, Dag og tid 24. oktober 2014

Hva var Napoleons suksessformel? Hvilke prinsipper for krigføring fulgte de amerikanske borgerkrigssoldatene? Hva avgjorde den første verdenskrigen? Hvordan førte den internasjonale koalisjonen i Irak og Afghanistan krig på 2000-tallet? Krigskunstens historie beskriver på levende vis hvordan krigføring har utviklet seg fra kruttet tas i bruk på midten av 1400-tallet, fram til de høyteknologiske krigene i vår egen tid. I løpet av disse århundrene har prinsippene for krigføring, finansiering av krig og militær tenkning endret seg radikalt. Samtidig viser forfatteren hvordan teknologi, politikk og samfunnsliv har preget måten krig er blitt ført på, og ikke minst hvordan mennesker til ulike tider har tenkt og følt om krig. Krig har til alle tider vært en viktig del av den historiske utviklingen, samtidig som skiftende sosiale og politiske forhold på avgjørende vis har påvirket hvordan kriger har blitt utkjempet. Skal man forstå fortiden - og tiden vi lever i nå - må man simpelthen ha kjennskap til krigføring og bruken av militærmakt opp gjennom historien. Krigskunstens historie gir i så måte en unik oversikt over 500 års militærhistorie.
Les mer
«Boken beskriver meget illustrerende utviklingen frem til i dag. Den er velskrevet og bør være pensum på krigs- og stabsskoler, men aller helst bør den bli obligatorisk lesning for de politikerne som avgjør hva slags forsvar vi skal ha og som beslutter å sende soldater i krig. [...] Boken anbefales på det sterkeste.»
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202447076
Publisert
2014-09-17
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Vekt
711 gr
Høyde
240 mm
Bredde
170 mm
Dybde
18 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
340
Orginaltittel
Krigskunstens historie
Sjanger
Faglitteratur

Forfatter