«Dette er en høyst nødvendig og viktig bok, ikke bare for fagfolk og studenter, men for alle samfunnsengasjerte mennesker – og ikke minst – alle samfunnsdebattanter. [...] Forfatterne vil noe, de mener mye og de er heller ikke alltid enige. Det gir boken en dynamikk hvor jeg som leser blir engasjert i tunge og viktige samfunnsspørsmål.»

- Aslak J. Brekke, Fædrelandsvennen 8. april 2014

«Slik jeg ser det, er det viktigste formålet med denne boken å forsøke å komme et skritt videre i forståelsen av vold gjennom en lang sam­tale der begge drar veksler på det de har erfart og forstått om vold gjennom faglig virksomhet og personlige erfaringer. Deres ulike ståsteder er drivkraften i dia­logen. Spørsmålet hva tenker du om dette? fører dialogen fremover. De byr leserne på innsiktsfulle resonnementer som springer ut fra sosiologiske, filosofiske og teologiske fagtradisjoner.»

- Kristin Skjørten, Materialisten 4/2014

«Det er en fornøjelse som læser, at være vidne til to kloge, meget belæste og erfarne menneskers diskussion. Og diskussionen er eksemplarisk. [...] Voldens ansikter er en vældig viktig bog, berigende og udvidende, og den rejser spørgsmål og giver eftertanke.»

- Ida Koch, Nordisk Tidsskrift for Kriminalvidenskab 1/2015

Se alle

«Bogen er ikke egnet til underholdnings- og lystlæsning. Den er ofte i sin formidable lærdom og analytiske brillians noget tung at tilegne sig. Men for alle, der er professionelt, samfundsmæssigt, retspolitisk, moralfilosofisk eller eksistensielt optagende af at forstå og tackle fænomenet vold og selve det ondes problem, giver denne bog en fornem introduktion og oversigt.»

- Benny Karpatschof, Psyke & Logos 2/2014

«Når det er sagt, er bredden også en styrke. Den gir innblikk i mange og viktige temaer, den er personlig og nær og den er preget av to forfattere med stor tyngde og erfaringsvisdom. Boken kan anbefales.»

- P. Nortvedt, Tidsskrift for Den norske legeforening 10/2014

Dette er en bok om vold, ondskap og skyld. Men det er også en bok om kjærlighet, godhet og håp. Forfatterne belyser voldens ulike former og uttrykk og viser hvordan filosofer, teologer og forfattere har kjempet med voldsproblemene opp gjennom historien. Forfatterne gjør også rede for status innenfor den moderne voldsforskningen, utvikler andre og nye teoretiske perspektiver og viser hvordan spørsmålene omkring vold har fått ny aktualitet i kjølvannet av 22. juli. Voldens ansikter er skrevet som en dialog mellom Yngve Hammerlin og Paul Leer-Salvesen. Begge har i en årrekke forsket i fengsler og skrevet bøker om vold, skyld, straff, soning og tilgivelse. Begge har dessuten hatt fedre som har preget dem. Yngve vokste opp med en voldelig far i et ekstremt voldelig og totalitært hjem, Paul mistet sin far da han var 14 år. Personlige erfaringer kombinert med faglig tyngde har resultert i en dialog om vold og forsoning, som er åpen, sterk og engasjert. Boka er skrevet for studenter, fagfolk og andre som ønsker å berike og utdype sine faglige og eksistensielle spørsmål om vold.]]>
Les mer
«Dette er en høyst nødvendig og viktig bok, ikke bare for fagfolk og studenter, men for alle samfunnsengasjerte mennesker – og ikke minst – alle samfunnsdebattanter. [...] Forfatterne vil noe, de mener mye og de er heller ikke alltid enige. Det gir boken en dynamikk hvor jeg som leser blir engasjert i tunge og viktige samfunnsspørsmål.»
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202431976
Publisert
2014-01-09
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Vekt
530 gr
Høyde
241 mm
Bredde
172 mm
Dybde
16 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
266
Sjanger
Faglitteratur