"Glimrende artikler om litteratur som er opptatt av det som er annerledes, det vi opplever som frastøtende. (...)Stig Sæterbakken byr også på en hyllest til alkoholen og møte med flere poptekster. (...) i hovedsak en rikholdig samling artikler om litteratur som i sitt presise språk er av beste klasse."

- Alf Kjetil Igland, Fædrelandsvennen

"Det er en nerve, konsekvens, kompromissløshet og refleksjonsvilje i det han skriver, som får hans litteratur til å fremstå som en dyd av nødvendighet eller det han selv betegner som «et eksistensielt anliggende».

- Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

"De fem første essayene i Dirty things rommer innsiktsfulle lesninger av forfattere og forfatterskap med tydelige slektskap til Sæterbakken selv (...) Sæterbakken er en engasjert leser og kunnskapsrik litteraturformidler som evner å sette ting i perspektiv"

- Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

Se alle

"Sæterbakken skriver med temperatur, engasjement og nysgjerrighet."

- Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen

"Ut av mørket krystalliserer det seg lysende passasjer om hvilke fantasier vi har om livet som barn, om hvor nyttig det kan være å erkjenne sannheten om våre foreldre, og om hvor urealistiske forventninger vi har til hverandre i parhold, for å nevne noen av de mange avsnittene som jeg har streket under med harde blyantstreker."

- Knut Hoem, NRK

"Sæterbakken forteller med intensitet og innlevelse, hans begeistring for temaene smitter over på leseren. Det er svært mye fint å hente i Dirty Things; Sæterbakken tilbyr ny innsikt, han ser viktige kunstnerskap med friske øyne, men boka fungerer også utmerket selv om man ikke er kjent med de forkjellige kunstnerne han skriver om."

- Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

Samlingen består av essays fra perioden 2002 til 2009. Tematisk kretser den rundt noen av gjennomgangstemaene i Sæterbakkens forfatterskap, som ondskap, skyld, toleranse, obskønitet, melankoli, nytelse, kjærlighet og hat. Gjennom fordypninger i forfatterskap som de til Nikanor Teratologen, Svein Jarvoll, Gaétan Soucy, Mircea Cartarescu og Louis-Ferdinand Céline utforskes yttergrensene av den menneskelige tankekraft og erfaring. Her er også essays om Joy Division, Joel-Peter Witkin og Gwen Stefani. Boken avsluttes med den såkalte "Sæterbakkenforelesinga", som ble holdt på Litteraturhuset i Oslo, 9. mai 2009: "Å skrive er å uttrykke som forbrytelse, det som ble innsatt som lov".]]>
Les mer
Sidetall hentet fra første trykte utgave. Feil utgivelsesår i kolofonen: 2010
"Det er en nerve, konsekvens, kompromissløshet og refleksjonsvilje i det han skriver, som får hans litteratur til å fremstå som en dyd av nødvendighet eller det han selv betegner som «et eksistensielt anliggende».
Les mer

Produktdetaljer

Publisert
2012-03-19
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
E-bok
Antall sider
228
Sjanger
Faglitteratur

Forfatter