Denne boka handler om profesjonalitet i sosialarbeiderrollen. Den er skrevet for å oppmuntre til profesjonell imøtekommenhet og for å skape bevissthet om hva man er forpliktet til som sosialarbeider. Samtidig belyses noen av de dilemmaene sosialarbeidere står overfor i sin yrkesutøvelse. Det skrives mye om det sosialfaglige feltet og om profesjonalitet, men Hilde Larsen Damsgaard mener at det kanskje ikke blir lyttet nok til dem som har sitt daglige virke i feltet. Hun har hatt en rekke samtaler med relativt nyutdannede sosialarbeidere – i denne sammenheng inkluderer det både barnevernspedagoger, sosionomer og vernepleiere. De forteller om gledene ved jobben sin, om møtet med yrkesfeltet etter endt utdanning, og om de problemene de står overfor når profesjonskravene skal realiseres.
Dette er en praksisnær, empiribasert og direkte bok som er skrevet for å forberede studenter på noen av de dilemmaene som livet i det sosialfaglige feltet kan by på. Ikke for å ta motet fra dem, men for at de skal være bedre rustet til å fungere profesjonelt, og til å møte, reflektere over og diskutere utfordringene. Profesjonalitet handler om kunnskap og ferdigheter og ikke minst om ens egen væremåte og viljen til å se seg selv i møte med andre.
Boka inngår i en serie på tre bøker av Damsgaard med overskriften Profesjonalitetens mange ansikter. De to andre bøkene heter «Den profesjonelle sykepleier» og «Den profesjonelle lærer».]]>
Les mer