"Selma Lønning Aarø klarer på snedig og morsomt vis å problematisere kommunikasjon, sannhet og objektivitet. For er bokas Selma den virkelige Selma?"

- Linn T. Sunne, Oppland Arbeiderblad

«Rått oppvekstportrett - En herlig 80-tallshistorie»

- Elisiv Hauge Nilsen, Haugesunds Avis

"Den er boblende morsom og godlynt samtidig som den på vakkert, nesten naivt vis tar for seg forskjellene mellom litteratur og virkelighet".

- Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

Se alle

"Selma Lønning Aarø bidrar med en bok som er blottet for respekt for forfatterens rykte og selvbilde; og som ikke bare er oppsiktsvekkende morsom, men som også skildrer menneskets manglende eierskap over sin egen historie med overveldende enkelthet."

- Anders Sundnes Løvlie, Dagsavisen

"Når bokas lekne, men samtidig alvorlige implisitte behandling av forfatteres forhold til fiksjon og virkelighet også løper som underliggende tema, er det ikke rart at man begeistres av Selma Lønning Aarøs roman som jeg herved spør blir vårens bestselger og litterære samtaleemne."

- Finn Stenstad, Tønsberg Blad

"Vittig og klokt om forfatterens trøbbel med virkeligheten."

- Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

Å skrive en bok om seg selv må være den enkleste sak i verden, tenker forfatter Selma Lønning Aarø. Men etter hvert som hun rekonstruerer sin egen oppvekst, blir hun stadig avbrutt av andre familiemedlemmer som husker hendelsene noe annerledes. Tilslutt utgjør innvendingene fra omgivelsene (spesielt forfatterens mor) minst halve manuskriptet. – Jeg kommer aldri mer til å snakke til deg hvis du gir ut denne boka, sier forfatterens mor. – Det er en sjanse jeg er villig til å ta, svarer forfatteren. En rekke avbrutte forsøk er en bok om hva og hvordan man husker, en oppvekstroman fra 80-tallet og et aldri så lite familiedrama.
Les mer
Sidetall hentet fra første trykte utgave

Produktdetaljer

Publisert
2011-03-25
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
E-bok
Antall sider
185
Sjanger
Skjønnlitteratur