Kjøttkaker, fårikål, kalvefrikassé, sodd, kumle, søndagsstek, lefser, pannekaker og risengrynsgrøt med sukker og kanel, kanskje også smalahovud og rakfisk, rømmegrøt og gomme. Hvor gamle er disse rettene? Når har de oppstått? Hvor kommer de fra? Denne boken forteller de norske matrettenes historie, og hovedvekten er lagt på overgangen fra 1800- til 1900-tallet. Vi kan også lese om hvordan kosthold og måltider har endret seg gjennom tidene og i de ulike samfunnslagene. Boken har oppskrifter på en del av rettene som omtales. Henry Notaker har i mange år arbeidet i NRK Fjernsynet som utenriksmedarbeider og som kulturjournalist. Han har skrevet en rekke bøker om norsk og internasjonal matkultur og mathistorie.
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788203234064
Publisert
2006
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Aschehoug
Vekt
735 gr
Høyde
271 mm
Bredde
193 mm
Dybde
15 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Sjanger
Faglitteratur

Forfatter